Cele mai populare stiluri de design interior
Schimbarea locuinței poate fi un eveniment stresant în viața oricui, însă, dacă ai ajuns la această decizie, alege să profiți și să te bucuri de fiecare episod al acestei experiențe. Cu atât mai mult dacă motivul mutării îl reprezintă un moment fericit, precum mărirea familiei tale. Trecerea de la un apartament mic la unul mai mare înseamnă un plus de confort și posibilitatea realizării noii amenajări conform nevoilor și preferințelor voastre, indiferent dacă optați să o faceți singuri sau cu ajutorul unui profesionist în design interior.
Pași importanți înainte de amenajare
Mutarea în casă nouă oferă și posibilitatea găsirii unei comunități pe placul vostru. Comunitate în adevăratul sens al cuvântului, cu persoane care au aceleași valori și același stil de viață. Dezvoltările rezidențiale One United Properties țin cont și de acest aspect, pe lângă confortul și calitatea locuințelor pe care le oferă. Comunitatea One pornește de la un concept imobiliar centrat pe om și pe ce găsește rezidentul atât în interiorul casei, cât și în proximitatea ei. De la apartamente moderne cu design contemporan și tehnologie nouă, la spații de birouri, spații comerciale pentru servicii și locuri verzi pentru relaxare și joacă.
Indiferent dacă alegi să închiriezi sau să cumperi un apartament în dezvoltările rezidențiale One, prin intermediul Skia Real Estate, vei beneficia de aceleași avantaje pe care aceste dezvoltări le oferă: clădiri eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase din punct de vedere ecologic, accent pus pe regenerare urbană.
👉 Descoperă One Cotroceni Park, una dintre dezvoltările rezidențiale One, care reunește locuințe, birouri și spații comerciale, dând naștere unei comunități cu acces la beneficii multiple și un impact minim asupra mediului. One Cotroceni Park a primit certificarea Green Homes din partea Romania Green Building Council pentru întrunirea criteriilor de performanță energetică și responsabilitate față de mediu.
Odată găsite apartamentul și comunitatea din care vreți să faceți parte, încep căutările pentru a afla ce stil de design interior se potrivește familiei tale. Cauți pe internet și în reviste „stiluri de casă”, „tipuri de design interior”, „design interior casă nouă” și obosești când vezi câte opțiuni există. Dar îți dorești ca stilul noului apartament să vă reprezinte, să vă exprime personalitatea și să vă ofere maximul de confort posibil. Nu vrei să te bazezi pe reflex și intuiție, așa că soluția cea mai potrivită este să apelezi la un designer de interior cu experiență, care are multe idei și soluții de amenajări interioare. Acest pas îți va salva timp și bani pe termen lung și îți va oferi mai mult timp liber pentru tine și familia ta în creștere.
În completarea beneficiilor oferite de One prin dezvoltările sale rezidențiale, vine și parteneriatul cu Lemon Interior Design. Conceptele de design propuse au ca scop îmbunătățirea vieții clienților prin design original, flexibilitate, durabilitate și calitate a serviciilor. Cu multă pasiune pentru detalii, echipa creează design personalizat în funcție de fiecare client.
De ce să alegi serviciile unui agent profesionist de real estate
Rolul agentului de real estate este să intermedieze, să faciliteze și să sudeze legătura dintre client și dezvoltatorul imobiliar, astfel încât procesul de achiziție a unei case sau a unui apartament să decurgă cât mai bine pentru toate părțile implicate.
Skia Real Estate este principalul agent de vânzări și închirieri rezidențiale, comerciale și de birouri al One United Properties. Este partenerul de încredere care se implică în fiecare etapă a dezvoltării proiectelor, astfel că înțelege foarte bine produsul final pe care One îl livrează clienților săi. Profesioniștii Skia oferă consultanță, informații credibile și complete și se asigură că iei cele mai potrivite alegeri pentru tine și familia ta.
Înainte să apelezi la un designer de interior, ar fi bine să știi cât mai exact ce îți dorești de la amenajarea noii tale case. Care sunt culorile, materialele preferate, ce activități veți desfășura în apartament, dacă veți avea prieteni în vizită, care sunt stilurile de design interior pentru care poți opta și ce particularități are fiecare. În cele ce urmează, descoperim împreună informații utile despre istoria designului interior, noțiuni de bază și stiluri populare de design interior, totul pentru ca tu să ai o întâlnire cât mai relaxantă cu stilistul casei tale.
👉 Programează vizionarea unui apartament cu 3 sau cu 4 camere in One Herastrau Towers, prin intermediul Skia, și beneficiază de experiența unei echipe de profesioniști în domeniul real estate.
Istoria designului interior
La începutul anilor 1900, Elsie de Wolfe a fost prima persoană creativă care a primit o plată pentru decorarea unei case, asta făcând-o, din punct de vedere tehnic, primul designer de interior profesionist, deși acest termen nu era încă folosit. Wolfe și-a făcut un nume evitând interioarele victoriene grele, întunecate, în favoarea schemelor mai ușoare și mai luminoase.
În 1905, ea a fost invitată să proiecteze Colony Club, un club pentru femeile din societate, un proiect care a expus-o în fața multora dintre patronii îndrăgiți din New York. Clienții ei bogați aveau să includă membrii familiilor Morgan, Frick și Vanderbilt, precum și Ducele și Ducesa de Windsor. În 1913, Elsie de Wolfe a publicat prima carte de design interior, „The House in Good Taste”. Dorothy Draper a fost primul decorator de interior comercial documentat, care și-a înființat firma de design în 1923.
Noțiuni de design interior importante
Luarea deciziilor pentru amenajarea spațiului interior devine o misiune mai ușoară atunci când cunoști câteva noțiuni de design interior și principii de bază după care să te ghidezi în discuția cu designerul tău de interior.
O compoziție bună are la bază următoarele elemente:
Contrastul - oferă armonie, unitate și echilibru asimetric locuințelor, fiind printre cele mai importante principii de bază ale designului interior;
Detaliile - oferă personalitate locului și se regăsesc atât în imprimeurile textilelor și obiectelor de decor, precum pernele, cuvertura, ghivecele de plante, dar și în designul mobilierului, culorile întrerupătoarelor din încăperi, modelul corpurilor de iluminat sau chiar forma, structura și dimensiunile mobilierului;
Echilibrul - se referă la echilibrul vizual și se realizează prin formă, culoare, model sau textură;
Scara și proporția - scara înseamnă modul în care un element se raportează la dimensiunea camerei, iar proporția se referă la dimensiunea unui element în raport cu alte obiecte din cameră;
Accent - punctul focal sau accentul se poate obține ușor prin evidențierea unei anumite piese de mobilier (o pernă decorativă colorată așezată pe canapea), cu ajutorul unei opere de artă sau cu vopsirea unui perete într-o culoare contrastantă pentru a crea o zonă de accent;
Funcționalitate - o poți obține ușor dacă alegi dulapuri înalte și înguste; mai ales dacă încăperile au dimensiuni mai mici, optează pentru tabureții cu spațiu de depozitare, rafturi și piese de mobilier pliabile, precum o masă de dining ce poate fi strânsă și prinsă în perete.
Tipuri de designeri de interior
Designul de interior nu se rezumă numai la decorarea încăperilor, ci cuprinde și repartizarea eficientă a spațiului, alegerea culorilor și a soluțiilor de iluminat sau amenajarea peisagistică. Pornind de la cererea pentru aceste servicii individuale, au rezultat câteva tipuri de designeri de interior.
Designer sau decorator de interior
Un decorator de interior oferă clienților sugestii pentru decorarea spațiilor lor rezidențiale sau de birou, recomandând scheme de culori, design de pereți și mobilier. Decoratorul de interior poate, de asemenea, să angajeze independent o echipă pentru a delega munca și a finaliza proiectul la timp.
Consultant sau specialist în culoare
Rolul de consultant sau specialist în culoare necesită o planificare creativă și o înțelegere aprofundată a psihologiei culorilor pentru a satisface cerințele estetice ale clientului. Consultanții de culoare se asigură că spațiile rezidențiale sau de lucru au o atmosferă și o perspectivă care se potrivesc cu personalitatea și energia ocupanților lor.
Designer de interior în retail
Acest designer execută amenajările interioare ale magazinelor din unități comerciale precum restaurante, malluri și alte spații de shopping. Ei planifică și proiectează amenajările magazinelor, afișajele produselor și schemele de culori cu scopul principal de a face magazinele atractive pentru clienți.
Designer de producție
Designerii de producție sunt o parte esențială a procesului de producție a filmului și a videoclipurilor, deoarece creează decoruri pentru filme, piese de teatru și videoclipuri. Pe baza scenariului creativ și a regiei, designerii de producție trebuie să planifice și să finalizeze platoul de filmare înainte de începerea filmărilor.
Designer de iluminat
Designerii de iluminat transformă atmosfera oricărui spațiu, cum ar fi un birou, expoziție, magazin, locuință sau un loc funcțional, cu instalații de iluminat adecvate și eficiente. De asemenea, oferă sugestii despre stilurile de iluminat, amenajări și tipul de instalații de iluminat.
Designer sau arhitect peisagist
Arhitecții peisagiști proiectează spații în aer liber, cum ar fi parcuri, terenuri, campusuri și spații deschise pentru afaceri, facilități de agrement, stadioane, locuri de joacă și case, pentru crearea unei atmosfere care reprezintă acel brand și este armonioasă cu natura.
👉 Alege unul dintre apartamentele din One Floreasca Vista, pe malul lacului, cu vederi uimitoare și construite după principii sustenabile. Beneficiezi de experiența echipei profesioniste de la Skia Real Estate și ai posibilitatea avantajului extra de a colabora cu designerii de interior de la Lemon Interior Design.
Cele mai populare stiluri de amenajare a locuinței
Când decorezi o casă, cunoașterea diferențelor dintre multele stiluri de amenajare a locuinței poate face diferența prin a-ți îmbunătăți preferințele și a-ți aranja casa perfectă. Dacă urmează să te muți în casă nouă și ești în căutarea celui mai potrivit design interior pentru tine, descoperă mai jos care au devenit cele mai populare stiluri de amenajare de-a lungul timpului.
Stilul minimalist în designul interior
Stilul de design interior minimalist a apărut în Australia și este încă foarte popular acolo. Stilul subliniază minimalismul în toate aspectele designului interior, de la mobilier simplu și palete de culori neutre până la accesorii funcționale, dar nu extravagante. Totul este raționalizat, simplu și necesar. Fără excese.
Deși mulți minimaliști se concentrează pe tonuri neutre și se bazează tot mai mult pe alb, este posibilă și o utilizare deliberată și temperată a culorii. Combinația de texturi diferite sau utilizarea formelor geometrice, precum și a imaginilor tipografice, aduc, de asemenea, armonie într-un mediu pur și neaglomerat.
Stilul modern în designul interior
Este important de menționat că „modern” și „contemporan” sunt două stiluri diferite de design interior. Stilul modern datează de la începutul secolului al XX-lea și este definit de scheme de culori curate și simple, senzație primitoare, elemente individuale curate, precum și utilizarea intensă a sticlei și oțelului. Designul interior contemporan este un stil care se referă la tendințele care domină acum, chiar în acest moment.
Un stil de design interior care era „contemporan” în anii 2010 nu este neapărat contemporan acum, dar un design care era „modern” pe atunci rămâne încă „modern” – întotdeauna a fost și va fi mereu. Cu alte cuvinte, designul modern nu se schimbă cu timpul, în vreme ce stilul contemporan este mai fluid.
Stilul rustic în designul interior
Stilul rustic înclină spre obiecte de decor naturale și trecute de vreme, lemn brut, piatră și piele. Deoarece are un caracter practic, este ceva obișnuit să găsești un șemineu ca piesă centrală. Optează pentru mobilier care are istorie sau un aspect vintage.
Descoperirile din piața de vechituri sunt grozave pentru piese mai mari (caută mobilier din lemn masiv) și moșteniri prețioase: rame de tablouri, fețe de masă și chiar vaza bunicii, s-ar putea, de asemenea, să se potrivească. Pentru un stil foarte britanic, pune pe masă un set de ceai, de preferință cu model floral sau începe designul cu o canapea Chesterfield.
Stilul mediteraneean în designul interior
Ce au în comun o fermă din Mallorca, o vilă din Provence și o casă mică și albă de pe insulele grecești? Spiritul relaxat, rustic și primitor al Mediteranei. Pentru cei care locuiesc în locuri mai puțin însorite și nu vor să rateze liniștea și sentimentul de pe litoral, aducerea aspectului mediteranean în casa lor este soluția perfectă. Cheia este un amestec de culori deschise, tonuri pământii și stropi de accente calde.
Folosește alb, bej, verde pădure și teracotă completate de ocru, portocaliu și albastru azur. Cele mai populare materiale includ argila, rafia și inul, precum și lemnul de măslin sau de pin.
Stilul vintage în designul interior
Designul de interior vintage s-a dovedit întotdeauna a fi o tendință populară și atractivă și o modalitate plăcută pentru oameni de a se exprima în timp ce își decorează casele. O definiție de design interior vintage poate fi rezumată la utilizarea mobilierului și a stilurilor din generațiile anterioare pentru a crea un stil de design pre-contemporan în casă.
Mulți oameni sunt în mod special pasionați de designul interior vintage datorită faptului că anii '60, '70, '80 au fost considerați cele mai influente perioade în ceea ce privește muzica, moda și stilul vestimentar.
Stilul industrial în designul interior
Cel mai casual dintre toate stilurile de design interior este cel industrial, o tendință născută din necesitate în anii 1960, care prosperă și astăzi. Pereții de cărămidă, țevile și structurile din oțel sunt lăsate expuse pentru a contribui în mod deliberat la un efect dramatic. Lemnul patinat, pielea acoperită de intemperii și betonul dur creează un aspect relaxat, uzat, cu o influență masculină.
Dacă nu doriți să renunțați la confort, puteți folosi blănuri și perne colorate din catifea în nuanțe închise de cupru, verde sau albastru.
👉 Descoperă apartamentele One Verdi Park și pune-ți amprenta personală pe designul interior și pe atmosfera noii tale case! Tu decizi cum va arăta!
Cele mai populare stiluri de design interior în 2022
Cu fiecare an nou vine o oportunitate de a ne regândi spațiile și de a crea mai mult confort, stil și frumusețe în casele noastre. Mai multe tendințe recurente apar în categoria stiluri de design interior în 2022. Unele dintre cele mai populare elemente includ curbele și arcadele, revenirea parchetului tip solzi de pește și aducerea naturii în interior prin culoare și plante.
stilul scandinav - designul nordic folosește aproape exclusiv materiale naturale, cum ar fi lemnul și ratanul, precum și in, bumbac sau piele. Adesea, această paletă de materiale este completată de o schemă simplă de culori, cum ar fi alb, gri și bej. Accentele sunt adăugate în mare parte prin nuanțe pastelate deschise.
stilul japandi - după cum sugerează și numele, stilul japandi este o combinație de elemente de design japonez și scandinav. Îmbină două culturi care, în ciuda distanței mari, împărtășesc o legătură importantă: aprecierea naturii. În designul interior, această relație specială se reflectă în mare parte prin utilizarea materialelor precum piatră naturală, hârtie și lemn. Marea diferență între japandi și un aspect pur scandinav este că primul folosește adesea o paletă de culori mai întunecată și mai bogată, precum negru, verde închis, teracotă și grena.
stilul boho (bohemian) sau eclectic - boho și eclectic se referă la un stil de design interior flexibil, în care aproape orice element își găsește locul. Mobilierul nou poate fi amestecat cu descoperiri din piața de vechituri și este în regulă să ai șase scaune diferite în jurul unei mese mari. În ceea ce privește decorul, accentul se pune pe materialele naturale netratate, cum ar fi lemnul și ratanul, și pe țesături primitoare precum bumbacul, mohairul și inul (adesea în nuanțe de bej, maro și măsliniu). Piesele de accent ar putea adăuga galben sau albastru strălucitor, modele îndrăznețe, franjuri sălbatici sau broderii orbitoare.
stilul mid-century - puține perioade au produs la fel de multe modele emblematice ca anii '50 și '60. În stilul mid-century, materiale naturale de înaltă calitate, cum ar fi lemnul și pielea, se întâlnesc cu forme luxuriante și organice susținute de o bază metalică delicată.
După cum vezi, ai de unde alege atunci când vine vorba de designul interior al casei tale. Fă-ți o idee despre cum vrei să arate și cum vrei să te simți în noul tău apartament, apoi apelează cu încredere la un designer de interior profesionist alături de care vei avea un drum mult mai lin către căminul mult visat!
Sursă foto: Skia, Unsplash, Pexels