Vila Constantin Silvestri din Dorobanți

Str. Paris 19, București
4.000.000 €
TVA Inclus
Search 29 29 camere
Search 11 11 băi
Area 1.000,00 m²

Planurile și imaginile prezentate au doar scop informativ. Vă rugăm să citiți clauza de declinare a răspunderii aici.

SKS2495

Construită în 1940 de arhitectul Ion Giurgea în zona Dorobanți-Capitale, această frumoasă vilă cu o suprafață de 1437 de metri pătrați face parte dintr-un ansamblu arhitectural declarat monument istoric de categoria B.

În cadrul subdiviziunii Louis Blanc, la doar câțiva metri de Piața Victoriei, se remarcă o structură semnificativă - clădirea de la 19, Strada Paris, cu aspectul său extravagant asemănător cu un palazzetto, care încorporează elemente împrumutate din diverse stiluri. Clădirea a fost concepută în stilul numit mauro-florentin, care a exercitat o fascinație intensă în Bucureștiul interbelic, atât printre beneficiari, cât și printre arhitecți.

Fațadele se răsfață într-o abundență decorativă specifică stilului: fațade cu texturi de tip calcio vecchio, pe care sunt aplicate profiluri, basoreliefuri, ancadramente, colonete din piatră. Aceste elemente cu linii consistente, groase, alături de cornișele pronunțate, consolele și balcoanele trasează pe chipul casei umbre și contururi masive, parțial potențate, parțial diminuate în efect de feroneriile grele, cu model dantelat. Poate cel mai fascinant aspect al acestei clădiri este bogăția spațială: multitudinea de terase plasate la niveluri diferite, seria de curți interioare încadrate de coloane și arce care filtrează fermecător lumina, reproducând într-un fel aerul mediteraneean.

Vila este pretabilă pentru reședință, showroom sau spațiu birouri.

Poate fi și închiriată pentru 15.000 euro pe lună.

Detalii vilă

Etaje:
BS + GF + 2F
Suprafață:
1.000,00 m²
Suprafață construită:
1.437,00 m²
Suprafață teren:
627,00 m²
Camere:
29 camere
Băi:
11 băi
Preț:
4.000.000 €
TVA Inclus
Disponibilitate:
Vânzare
Anul construirii:
1940

Programează vizită

Loading...