Ce înseamnă un penthouse

Un penthouse este un tip de apartament spațios situat, de obicei, la ultimul etaj al unei clădiri.

Dacă te întrebi ce înseamnă penthouse, ei bine, acesta provine dintr-o combinație de cuvinte. „Pent” este derivat dintr-un cuvânt francez, „apentis”, care se referă la o anexă a unei clădiri și „house” – cuvânt englez care înseamnă casă. Așadar, acest termen sugerează o casă amplasată pe o clădire.

👉 Ce înseamnă un penthouse ai aflat, dar cum crezi că ar fi să locuiești într-un astfel de apartament? Descoperă ce presupune sa locuiesti intr-un penthouse!

Datorită amplasării sale, acest tip de apartament oferă o vedere panoramică spectaculoasă asupra orașului, aspect care creează atmosfera unui refugiu urban chiar în propria locuință. Acesta este unul dintre multiplele avantaje ale unui astfel de apartament.

Pentru că nu este suficient să știi ce înseamnă un penthouse ca să faci o achiziție, descoperă în continuare și alte avantaje ale apartamentelor de acest tip care, cu siguranță, te vor convinge să-ți achiziționezi următoarea locuință.

Top 5 motive pentru a alege un penthouse

Față de apartamentele convenționale, un penthouse are anumite avantaje care oferă o experiență unică de locuire. Iată care sunt cele mai importante:

1. Spațiile generoase

Printre principalele avantaje ale unui penthouse se numără, fără doar și poate, dimensiunea generoasă atât a încăperilor interioare, cât și a teraselor sau balcoanelor. Astfel, te bucuri de o senzație de libertate și ai posibilitatea de a-ți amenaja camere pentru diverse activități, cum ar fi un cinema acasă sau chiar o sală de sport.

👉 Ce spui de un penthouse cu o suprafață de 399 metri pătrați, întins pe 3 etaje și amplasat la câțiva pași de lacul Floreasca? Descoperă ce îți poate oferi acest penthouse cu 4 camere de vanzare in One Herastrau Park!

2. Intimitatea și statutul

Poziționarea la ultimul etaj al unei clădiri și adesea accesul privat conferă un nivel mai mare de intimitate rezidenților decât apartamentele situate la etaje inferioare. În plus, atunci când locuiești într-un penthouse te poți bucura și de un anumit statut, acest tip de apartament fiind preferat și popular în rândul persoanelor cu venituri ridicate.

3. Designul rafinat

Penthouse-urile și clădirile din care fac parte sunt construite din materiale de cea mai bună calitate, cu finisaje rafinate. Dacă alegi un penthouse complet mobilat, atunci te poți bucura de un design modern, cel mai probabil conceput cu ajutorul unor specialiști în domeniu. În schimb, dacă alegi un penthouse nemobilat, atunci te poți inspira din finisajele sale și poți obține un design care să se potrivească în întregime cu personalitatea ta și stilul de viață pe care îl preferi.

👉 Dacă preferi un penthouse deja mobilat, atunci poți alege un penthouse modern cu 4 camere in Brick Lofts. Arhitectura clădirii este una de excepție, designul interior este fabulos, obținut prin folosirea unor echipamente moderne și finisaje premium de la branduri de top.

Iată câteva imagini ale penthouse-urilor cu design deosebit:

decor-penthousedesign-modern-penthousedesign-penthousepenthouse-cu-ferestre-maripenthouse-elegantpenthouse-exclusivist

4. Accesul facil la servicii

În general, penthouse-urile sunt localizate în dezvoltări rezidențiale care oferă facilități și servicii adiționale, precum pază, servicii de curățenie și facilități recreative. De asemenea, în funcție de dezvoltatorul imobiliar pe care îl alegi, ai putea avea la dispoziție și facilități exclusive, precum piscine private, săli de fitness și spații de divertisment.

👉 Alege un penthouse cu 5 camere amplasat în partea de nord a Bucureștiului, în zona Floreasca! Dezvoltarea în care este localizat acest penthouse beneficiază de acces rapid la toate mijloacele de transport, fiind bine conectată la liniile de autobuz, tramvai și metrou. În zonă se regăsesc toate punctele de interes importante din oraș, fiind și una dintre cele mai exclusiviste zone din nordul Bucureștiului.

5. Rentabilitatea pe termen lung

După cum bine știm, valoarea proprietăților imobiliare tinde să crească în timp. Astfel, datorită exclusivității și cererii ridicate pentru penthouse-uri, acestea pot avea un potențial mai mare de revânzare și de creștere a valorii pe termen lung.

Cum să găsești un penthouse potrivit pentru tine

Deși penthouse-urile oferă atât de multe avantaje, este important să vizionezi mai multe astfel de apartamente pentru a-l găsi pe cel potrivit pentru tine. Iată ce aspecte să iei în considerare, la vizionări, înainte de a face o achiziție:

  • Zona și accesibilitatea. Indiferent că te gândești să achiziționezi un penthouse pentru a locui pe termen lung sau cu scop de investiție, zona și accesibilitatea la alte facilități urbane sunt foarte importante. Așadar, gândește-te la facilitățile urbane pe care le consideri importante pentru stilul tău de viață, cum ar fi restaurantele, supermarketurile și centrele comerciale, și caută un penthouse în proximitatea lor. O zonă strategică nu doar adaugă valoare investiției, ci facilitează și un stil de viață comod.

  • Compartimentarea spațiului. Pe lângă dimensiunea apartamentului de tip penthouse, este important să acorzi atenție și compartimentării lui. Cel mai adesea, penthouse-urile sunt decomandate, adică dispun de un hol care face legătura între camere sau sunt construite sub formă de studio, adică fără pereți despărțitori care să separe camerele. Dacă ai o familie numeroasă și e nevoie de intimitate pentru fiecare membru, atunci cel mai potrivit ar fi un penthouse decomandat, iar dacă preferi un spațiu cât mai aerisit, atunci poți să optezi pentru un penthouse tip studio.

  • Costuri suplimentare. Pe lângă costul efectiv de achiziție, dacă achiziționezi penthouse-ul de la dezvoltator, va trebui să plătești și un TVA care, în 2024, va fi de 9% pentru apartamentele care au maximum 120 metri pătrați utili și o valoare de cel mult 600.000 de lei. Totodată, după ce devii proprietar, nu uita să iei în calcul și costurile cu impozitul, asigurarea etc.

Pe parcursul acestui articol ți-am prezentat ce înseamnă un penthouse, dar și multiple motive pentru care să alegi un penthouse să-ți fie „acasă”. Totuși, în procesul de achiziție trebuie să fii atent la anumite aspecte care să-ți ofere siguranța că faci cea mai bună alegere pentru tine. Folosește-te de informațiile din acest articol și găsește-ți locuința potrivită pentru tine.

Sursă foto: Skia / One United Properties.