Mergi la patinoar

Chiar dacă în ultimii ani patinajul poate fi practicat, chiar și de amatori, pe durata întregului an datorită patinoarelor indoor amenajate în marile centre comerciale, trebuie să recunoaștem că nu există termen de comparație cu o sesiune de patinaj în aer liber, pe timpul căreia să te bucuri de aerul proaspăt și înțepător al iernii. Unul dintre cele mai frumoase locuri în care poți practica acest sport în București este parcul Cișmigiu. În sezonul rece, lacul acestuia este transformat în patinoar, devenind o atracție pentru vizitatorii de toate vârstele. Îți recomandăm, în măsura în care timpul îți permite, să mergi în timpul săptămânii, deoarece în weekend cozile sunt uriașe. Așadar, pe lângă un outfit călduros, vei fi nevoit să te înarmezi și cu muuultă răbdare.

Descoperă noi ceainării și cafenele

După ce am înlocuit limonadele fresh din timpul verii cu cafelele aromate care s-au „asortat” la fix cu toamna ce tocmai a trecut, iarna am putea spune că nimic nu contrastează mai bine cu frigul de afară decât o cană de vin fiert, un ceai parfumat sau o delicioasă ciocolată caldă. Iar Bucureștiul abundă de locații în care să te răsfeți cu o multitudine de băuturi calde, fie că preferi o cafenea minimalistă sau o ceainărie boemă, amenajată în vilele interbelice din centrul Capitalei.

Relaxează-te cu o vizită la SPA

Dacă vara te răsfeți pe plajă, iarna e momentul ideal să descoperi noi centre SPA, să mergi la masaj sau să te relaxezi la piscinele interioare din oraș. Dar asta nu e tot. În București s-au deschis, în ultimii ani, inclusiv câteva saline artificiale. În plus, să nu uităm că la un pas de Capitală se află unul dintre cele mai mari centre de welness de pe continent.

Fă o sesiune foto dimineața

Iarna este foarte ofertantă pentru o sesiune foto dacă ai norocul să prinzi o ninsoare ca în povești. Pentru a profita însă de cadrul feeric creat de zăpada proaspătă, dar și de o lumină bună, atât de importantă în fotografie, e bine să te pui în mișcare cât mai devreme. În plus, dacă alegi să faci shootingul într-un parc, dimineața ești în avantaj, deoarece poți evita aglomerația, dar și privirile curioșilor, care te-ar putea stânjeni.

Mergi la sală

De multe ori, odată cu sosirea iernii nu ne mai simțim la fel de motivați să facem sport, mai ales în cazul celor care preferau să facă mișcare în aer liber. Însă tendința spre sedentarism din lunile de iarnă și perioada sărbătorilor, în care suntem tentați să facem exces de dulciuri și alte preparate grele, este tocmai motivul pentru care ar trebui să ne ambiționăm să mergem la sală sau să ne amenajăm un mic spațiu dedicat acestei activități în propria locuință.

Fă o listă cu muzeele pe care nu le-ai vizitat în timpul anului

Iarna poate fi o ocazie excelentă să mergi cu prietenii sau familia la muzeu. Fa o lista cu muzeele la care nu ai reușit să ajungi în timpul anului și profită de zilele mai liniștite de iarnă pentru o porție de cultură. Bucureștiul are numeroase astfel de oferte, inclusiv expoziții temporare pe care să nu le ratezi.

Lucrează remote

Iarna poți explora în voile cafenelele work-friendly sau spațiile de coworking din București, mai ales că frigul te obligă să îți petreci timpul la interior. Îți recomandăm, de pildă, cafeneaua Plantini One de la One Herăstrău Plaza sau cafeneaua Ted’s Coffee deschisă la parterul clădirii One Tower, parte a dezvoltării multifuncționale One Floreasca City. În aceeași clădire, dezvoltatorul One United Properties a deschis, de asemenea, primul concept de „premium flexible office spaces” din România, pentru a veni în întâmpinarea celor care își doresc mai multă flexibilitate în mediul de lucru. Printre facilitățile oferite aici se numără mai multe săli de conferință dotate cu tehnologie de ultimă oră, business lounge, skybar cu o priveliște panoramică deosebită asupra zonei Floreasca și un simulator de golf.

Fă shopping

În ciuda aglomerației create în marile centre comerciale, iarna e un anotimp bun pentru cumpărături, din mai multe motive. În primul rând, dacă ne raportăm la luna decembrie, vorbim mai ales de bucuria și entuziasmul de a căuta cadouri pentru cei dragi. De asemenea, iarna vine cu reduceri de care putem profita pentru a ne menține bugetul la cote optime. Nu în ultimul rând, pentru că afară e frig, e un moment bun să descoperim noi magazine deschise de-a lungul și de-a latul orașului, mai ales că numărul de buticuri cu produse bio sau handmade, dar și de branduri internaționale venite în România este în creștere.