Culorile anului 2024

În fiecare an, Institutul Pantone anunță atât culorile anului 2024, care vor predomina în modă și în amenajări interioare, cât și culoarea anului - cea care va fi vedeta lui 2024. Încă din luna septembrie, Pantone a dezvăluit Raportul privind tendințele de culoare pentru sezonul de primăvară/vară 2024, care cu siguranță se vor regăsi și în amenajările interioare.

Acest raport include 10 culori speciale și 5 culori de bază. Pentru anul 2024, culorile vor reprezenta nevoia de autenticitate și de exprimare a sinelui. Astfel, se regăsesc note vibrante, culori atemporale și inspirate de natură.

Este o paletă a culorilor anului care, într-un fel, poate fi nostalgică, dar care aduce dorința de transformare și de a vedea numai partea pozitivă a lucrurilor. Spre deosebire de alți ani, culorile anului 2024 sunt mai atenuate și, de asemenea, sunt culori complementare, ceea ce înseamnă că pot fi combinate foarte ușor.
Iată lista culorilor anului 2024 (cele deosebite):

  • Rooibos Tea: inspirată de arbustul din care se obține ceaiul Rooibos; este un roșu cu note lemnoase;

  • Orangeade: un portocaliu cu note acidulate și fructate, mult mai domolit decât nuanțele clasice;

  • Watercress: inspirat de planta denumită Crețișoară, este un verde cu efect răcoritor și ușor piperat;

  • Desert Flower: a fost oarecum inspirat de filmul Barbie și de bucuria pe care a adus-o nuanța de roz care a dominat vara, însă este un roz special, cald, domolit și matur;

  • Chambray Blue: această nuanță are o notă nostalgică, întrucât are legătură cu revenirea tendințelor denim-on-denim și a jachetelor canadiene;

  • Pastel Lilac: o nuanță cu adevărat nostalgică, însă elegantă și care poate fi asemănată unei lavande pudrate;

  • Marlin: din culorile anului 2024 nu putea lipsi și un albastru puternic, acvatic, care să completeze perfect restul nuanțelor;

  • Lemon Drop: este acel gen de galben ce poate arăta bine în orice locuință, având o ușoară tentă de verde;

  • Mint: numele spune totul, întrucât este un verde răcoritor;

  • Capri: a fost inspirat de apele unei grote din celebra și superba insulă omonimă.

Apartament cu 3 camere de vânzare în One Mircea Eliade

Culorile anului 2024 de bază sunt:

  • Brilliant White: evocă modernitatea și simplitatea;

  • Mushroom: o nuanță versatilă;

  • Northern Droplet: un gri care aduce liniștea;

  • Quiet Shade: așa cum îi spune numele, un gri ca un fel de umbră;

  • Brush: un kaki asemănător uniformelor de camuflaj.

Apartament cu 2 camere de vânzare în One Herăstrău Towers

Culoarea anului 2024

În ceea ce privește culoarea anului 2024, aceasta nu a fost oficial anunțată, până în acest moment. Undeva la jumătatea lunii decembrie este preconizată data la care vom afla care dintre aceste nuanțe cu totul încântătoare va predomina anul viitor.

👉 Dacă vrei ca locuința ta să fie în tendințe și să ți se potrivească perfect, alege un designer de interior! Află de pe blogul Skia 7 motive pentru care merita sa apelezi la un designer de interior.

Cum integrezi culorile anului 2024 în designul interior al casei tale

După ce ți-am prezentat culorile anului 2024, este momentul să îți dăm și câteva idei în legătură cu designul casei tale. Mai exact, despre cum integrezi culorile în amenajarea și decorarea casei.

Vopsește pereții sau cumpără tapet în culorile anului 2024

Dacă renovezi sau construiești casa, poți integra culorile anului 2024 în pereți, cu ajutorul vopselei sau în tapet. Astfel, îți poți pune imaginația la contribuție: poți alege ca un singur perete din fiecare cameră din locuință să fie pictat într-o culoare comună. De asemenea, poți vopsi fiecare cameră în alte culoare. Mai există și opțiunea ca în fiecare cameră să existe un perete de accent, vopsit într-o culoare a anului 2024, iar restul să fie albi.

Garsonieră de vânzare în One Floreasca Towers

Alege mobilier în culorile anului 2024

Dacă ai alte idei în legătură cu vopsirea pereților, atunci poți integra culorile anului în mobilier. Fie că abia te muți și vei alege mobila de la zero, fie că ai nevoie să schimbi o anumită piesă de mobilier, cu siguranță vei găsi cele mai frumoase obiecte în nuanțe deosebite, în tendințe.

Apartament cu 4 camere de vânzare în One Floreasca Towers

Textile în culorile anului

Dacă vrei să faci schimbări mici sau deja ai stabilit paleta de culori și, totuși, îți dorești și câteva nuanțe la modă, poți alege textile în culorile anului. Optează pentru perdele, draperii, mochetă sau covoare, pături, lenjerii, cuverturi și așa mai departe, în culorile anului 2024.

Apartament cu 2 camere de vânzare în Yacht Kid

Decorațiuni în culorile anului 2024

Nu în ultimul rând, vorbim și despre decorațiuni în culorile anului 2024. Așa cum am menționat la început, decorațiunile se pot schimba foarte ușor și chiar pot reveni în atenția ta, la câțiva ani (le poți păstra în cutii și le poți refolosi, după o anumită perioadă).

Poți alege decorațiuni pentru sufragerie, bucătărie, dormitoare, hol, baie. Practic, poți avea decorațiuni pentru toată casa, în culorile anului 2024.

Apartament cu 3 camere de vânzare în One Floreasca Towers

👉 Dacă vrei un apartament spațios, care să fie ușor de decorat, alege apartamente cu patru camere situate în zone excelente ale Bucureștiului, de la Skia Real Estate. Apartamentele sunt mobilate într-un stil modern și tot ce ai de făcut, pentru a te bucura de tendințe, este să integrezi mici decorațiuni în culorile anului. Skia poate fi și partenerul tău de încredere în procesul de achiziționare a unei locuințe din comunitatea pe care o dorești. Skia Real Estate se implică în fiecare etapă a dezvoltărilor rezidențiale, comerciale sau de birouri din portofoliul One United Properties.

Așadar, dacă vrei să îți amenajezi apartamentul în tendințe, ține cont de culorile anului 2024!

Sursa foto: Skia.ro.