Nu e moment mai bun să descoperi Bucureștiul decât vara, când orașul se golește și poți să te bucuri în tihnă de atracțiile pe care le oferă. Indiferent că ești deja locuitor al Capitalei și vrei să ieși din casă pentru o plimbare, ori o explorezi pentru prima dată, iată câteva locuri care te vor ajuta să bifezi cele mai importante elemente ca turist, ieșind puțin din tiparele obiectivelor obișnuite.

Ia-ți porția de energie în Parcul Herăstrău

Parcul Herăstrău

Fie că vrei să te bucuri de un picnic în Grădina Japoneză, să admiri statuile presărate pe aleile umbroase, să faci o plimbare prin Grădina Trandafirilor ori să te răcorești cu o limonadă rece pe malul lacului, în parcul Herăstrău (denumit oficial Parcul Regele Mihai I al României) le poți face pe toate. Deschis în 1936, parcul oferă aproape 200 de hectare de spațiu verde și a fost proiectat de arhitecții Ernest Pinard și Friedrich Rebhuhn. Acesta din urmă s-a ocupat de partea de peisagistică, în timp ce aleile au fost schițate de un al treilea arhitect, Octav Doicescu. O plimbare prin parcul Herăstrău poate fi completată de un ocol pe la Arcul de Triumf, unul dintre monumentele reprezentative ale Bucureștiului, ori de o vizită la Muzeul Satului, pentru a descoperi fragmente din România de altădată.

Încântă-ți privirea cu un spectacol la Fântânile din Piața Unirii

Piața Unirii București

Construite începând cu 1987, fântânile din Piața Unirii au devenit, în ultimii ani, una dintre principalele atracții ale Capitalei, în urma lucrărilor de restaurare începute în 2015 și finalizate după aproximativ trei ani. În 2019, fântânile urbane din București, întinse pe 1,4 kilometri și cu o suprafață a apei de 16.200 de metri pătrați, au primit din partea World Record Academy titlul de Cel Mai Lung Șir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume. În serile din sezonul cald, vizitatorii pot admira spectacolele dinamice, cu o durată de 45 de minute.

Descoperă arhitectura Bucureștiului pe Calea Victoriei

Calea Victoriei București

Din orice parte ți-ai începe plimbarea pe Calea Victoriei, această arteră a Capitalei, una dintre cele mai frumoase de altfel, te va surprinde la tot pasul cu clădiri spectaculoase și o îmbinare proaspătă de vechi și nou. O mărginesc, printre altele, Palatul CEC, Ateneul Român și Muzeul Național George Enescu – cunoscut și ca Palatul Cantacuzino, pe vemuri gazdă a celor mai spectaculoase baluri date de înalta societate, momentan închis în vederea lucrărilor de restaurare. Pentru o experiență completă pe Calea Victoriei nu rata un selfie în fața Ateneului și un gelato delicios de la puzderia de buticuri cu bunătăți care au împânzit-o în ultimii ani.

Instagramabilul Ateneu are o arhitectură unică, realizată de Albert Galleron, și care, prin prisma îmbinării stilurilor neoclasic și electic, amintește de templele ionice ale însoritei Grecii, fiind astăzi parte a Patrimoniului European. Elementele centrale sunt, fără doar și poate, impresionantul dom și cele opt coloane din compozit. La interior, clădirea, construită cu ajutorul fondurilor strânse de la popor, prin lozinca „Dați un leu pentru Ateneu”, și finalizată în iarna anului 1888, are o capacitate de aproape 800 de locuri. Nici Palatul CEC, proiectat de arhitectul francez Paul Gottereau și construit sub supravegherea arhitectului roman Ion Socolescu, nu se lasă mai prejos, fiind una dintre cele mai impunătoare construcții ale orașului.

Încearcă o experiență urbană la One Floreasca City

One Floreasca City

Și pentru că orice zi de vizitat ar trebui să includă și o experiență gourmet, îți poți delecta papilele gustative cu un popas la One Floreasca City. Am ales acest loc pentru că, pe lângă multitudinea de restaurante și cafenele din care poți alege cea mai potrivită opțiune, vei putea admira și modul în care orașul renaște prin prisma proiectelor cu design contemporan și facilități premium, cum e această dezvoltare mixtă, care include, deopotrivă, atât o componentă rezidențială – One Mircea Eliade, cât și una office – One Tower. Iar paleta de opțiuni culinare include de la preparate îmbietoare servite de Meat2Eat, la tapasuri pe care le poți încerca la Elephante, alături de un pahar de șampanie, și deserturi apetisante care îți fac cu ochiul din spatele vitrinei la Mara Mura. 

Pentru realizarea acestui material au fost folosite informații disponibile pe b365.ro, apanovabucuresti.ro, fge.org.ro și wikipedia.org.

Loading...